Wasadvies.

Dé manier om je lingerie te wassen

Beatriz, eigenaresse, Betty’s Boops

17 Mei 2017

Lingerie was je op de hand. En nee, dat is niet tijdrovend of moeilijk!
Vroeger ging ondergoed in de kookwas, en anders hele lange wasprogramma’s. Tegenwoordig is het zeep zo goed dat dit echt niet meer nodig is.

Waarom is het goed om lingerie vaak wassen?

Je draagt een bh echt op je huid. Deze zit vol schilvers (al zie je deze niet altijd), ook verlies je ongemerkt lichaamsvocht, je hebt al dan niet bodylotion/olie of parfum op je lijf. Dit gaat allemaal aan het elastaan van je lingerie vreten. Hierdoor gaat de levensduur aanzienlijk achteruit. Was je het in de wasmachine, op welke programma dan ook, dan wordt je bh veel sneller wijd dan op de hand. Het is vaan ook dé reden waarom beugels uit je bh komen. De regel zou moeten zijn: twee à drie dagen aan, in de zomer (dan zweet je het meest) eigenlijk na 1 dag al, lekker wassen. Al die schilfers je bh uit!

Ook je sportbh dien je elke keer na gebruik te wassen, en ja óók OP DE HAND.
Ik hoor het je al zeggen….Hoe makkelijk is dat handwassen dan? Ik heb geen tijd…
Het is heel makkelijk! Betty’s Boops beveelt graag Soak aan, en niet alleen voor je lingerie, maar voor alle handwasjes die je maar kunt hebben.

“Hoe vaker je wast, maar let op, wel op de hand, des te beter deze blijft.”

Heb je nóg geen Soak maar, ben je wel overtuigd, en je gaat vanaf nu toch je lingerie op de hand wassen?

Neem een teil/emmer doe er een klein scheutje fijnwasmiddel in. Het hoeft geen grote scheut te zijn, een bh is immers maar een klein lapje stof. Doe hier koud water bij, ongeveer tot daar waar je bh onder water komt te staan. Schud het even door elkaar, dan kan de zeep even goed oplossen. Bh erbij, nogmaals schudden. Een paar uurtjes laten staan opdat het zeep zijn werk kan doen (een nachtje mag ook). Uitspoelen en klaar!

Heb je al wel Soak in huis, dan hoeft het maar 15 min te weken en je hoeft het niet uit te spoelen! Ja dat lees je goed, het hoeft niet! Tijdsbesparing plus waterbesparing! Dus neem bij jouw volgende bezoek lekker een flesje mee, je zult zien dat je lingerie veel langer mooi blijft.

Soak, het wasmiddel voor lingerie.

Let wel op met ophangen dat je het niet aan één hengsel ophangt. Of aan beide hengsels of vanuit het midden laten hangen. Je kunt uiteraard ook een kledinghanger gebruiken. Let erop dat je lingerie goed droog is voordat je het opbergt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij altijd er als eerste van op de hoogte worden gebracht als er nieuwe collectie uitkomt?
Schrijf je in voor Betty’s Update.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_2″]

Meer van Betty’s Update

Schurende dijen

Bijna elke vrouw kent het wel, je wilt die ene leuke rok of jurk aan maar je benen schuren tegen elkaar aan tijdens het lopen. Dit komt doordat je huid opzwelt door de warme temperaturen, wat ervoor zorgt dat je dijen als het ware tegen elkaar aan plakken en tegen...

Lees meer